Photo by Fusion Medical Animation

Stichting Bevordering van Volkskracht & de aan haar gelieerde stichtingen en de gevolgen van het coronavirus
 
Noodfonds
De door de regering afgekondigde maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zijn ingrijpend. Vooral de meest kwetsbaren in de samenleving kunnen op dit moment wat extra hulp gebruiken. Ook in Rotterdam vinden nu veel initiatieven plaats om kwetsbare Rotterdammers te ondersteunen.
 
Stichting Bevordering van Volkskracht en de aan haar gelieerde stichtingen willen juist in deze tijden ondersteuning bieden aan dergelijke initiatieven.
 
Werken jullie met Rotterdammers die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken en zoeken jullie hierbij financiƫle ondersteuning, dan kan hiervoor een aanvraag worden ingediend.
Deze aanvragen zullen we versneld behandelen, zodat u binnen een week een antwoord van ons kunt verwachten.
 
Wat zijn de criteria:
  • Het initiatief moet op korte termijn verlichting brengen voor de echt kwetsbare Rotterdammers die door de coronacrisis worden getroffen.
  • De maximale bijdrage per aanvraag is EUR 5.000.
  • De aanvraag kan alleen worden gedaan door een stichting of een vereniging.
  • De eindverantwoording zal op de bij ons gebruikelijke wijze geschieden.
  • Aanvragen die bedoeld zijn om structurele problemen van organisaties op te lossen worden niet in behandeling genomen.
 
Indien u een aanvraag wilt indienen bij dit noodfonds, kunt u contact opnemen met de medewerkers van het secretariaat: secretariaat@volkskracht.nl.
Zij nemen dan contact met u op voor toezending van het benodigde aanvraagformulier.
 
Indien het om een bijdrage gaat van > EUR 5.000 is het verzoek deze aanvraag via de gebruikelijke wijze via het online-aanvraagformulier in te dienen. Klik hier voor het aanvraagformulier.
Ook deze aanvragen zullen wij versneld behandelen
Let op:
De deadline voor het indienen van een noodfondsaanvraag is 1 juni 2020. Vanaf deze datum zullen wij geen aanvragen meer behandelen via de versnelde procedure.
Uiteraard blijft het mogelijk een aanvraag in te dienen via deze website. 
 
Bereikbaarheid
Stichting Bevordering van Volkskracht volgt de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Dit betekent dat onze medewerkers in ieder geval tot en met begin mei thuiswerken.
We blijven per e-mail bereikbaar op: secretariaat@volkskracht.nl.