VACATURE

ADMINISTRATEUR

Stichting Bevordering van Volkskracht ondersteunt initiatieven die het leven van Rotterdammers verbeteren. Vanuit een twaalftal fondsen, ondergebracht in stichtingen, maakte Volkskracht in de ruim 90 jaar van haar bestaan zeer uiteenlopende zaken (mede) mogelijk: heavy metal concerten, circusfestivals, mentorprojecten voor kwetsbare kinderen, moestuintjes en de verbouwingen van sportclubs en culturele instellingen. Altijd in samenwerking met de Rotterdamse bevolking. Rotterdam is gemaakt met Volkskracht. 
 
Naast een (onbezoldigd) bestuur dat actief werkt aan de aanvragen in zijn portefeuille, kent de Stichting een professioneel secretariaat. Voor uitbreiding van het secretariaat zijn wij op zoek naar een:
 
Administrateur 0,6 FTE
 
Dit ga je doen als administrateur:
Als administrateur (M/V) ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van de dagelijkse financiële gang van zaken. Je onderhoudt contacten met de afdeling finance, accountant, banken en vermogensbeheerder. Ook het voorbereiden, notuleren en uitwerken van bestuursvergaderingen van de financiële stichtingen, die viermaal per jaar ’s avonds plaatsvinden, behoort tot je verantwoordelijkheden. Daarnaast controleer je de financiële verantwoording van toegekende subsidies en bereid je de betalingen voor. Je coördineert de totstandkoming van de jaarrekeningen i.s.m. de afdeling finance en de accountant. Je levert cijfermatige informatie aan voor de totstandkoming van het jaarverslag en tevens op verzoek van het bestuur. Je zorgt dat de financiële administratie op orde is en daar waar mogelijk gedigitaliseerd. 
 
Je herkent jezelf in de volgende samenvatting:
We zoeken een kandidaat die zich thuis voelt in een klein team en zelfstandig de uitvoering van de financiële administratie en de contacten met banken en vermogensbeheerders op zich kan nemen. Je bent proactief, initiatiefrijk en hebt oog voor detail, maar weet je tegelijkertijd dienstbaar en ondersteunend op te stellen ten opzichte van de besturen, aanvragers en andere belanghebbenden. 
  • HBO werk- en denkniveau
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een financieel gerichte functie
  • Uitstekende uitdrukkingsvaardigheid en beheersing van de Nederlandse taal
  • Kennis van en ervaring met de coördinatie van financiële administraties
  • Ruime kennis van MS Office (Word/Excel/Outlook)
  • Affiniteit met goede doelen
  • Betrokken bij de Rotterdamse samenleving
Voldoe je aan bovenstaand profiel en ben je daarnaast representatief, diplomatiek en begaan met Rotterdam, dan komen we graag met je in contact. Jouw sollicitatie, voorzien van CV en referenties, ontvangen wij graag per e-mail: secretaris@volkskracht.nl.