Stichting Neyenburgh

Stichting Neyenburgh werd in 1950 opgericht door de heer mr. C.M. van Sillevoldt Jr. Hij was directeur/groot aandeelhouder van rijst- en specerijenhandel C.M. van Sillevoldt B.V., bekend van de merknaam 'Silvo'. In Stichting Neyenburgh zijn indertijd de aandelen van de vennootschap ingebracht. In 2004 is het rijstbedrijf verkocht aan de Franse Marbour Groep en het specerijenbedrijf aan het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf McGormick. 
 
Tot 1 juli 2016 is het jaarlijkse uitkeringsbudget van de Stichting Neyenburgh steeds verdeeld. Tweederde van het uitkeringsbudget werd jaarlijks aan het Oranjefonds uitgekeerd, en eenderde aan Stichting Bevordering van Volkskracht, met het verzoek hieraan overeenkomstig de bij die fondsen bestaande gedragsregels een goede bestemming te geven. Sinds 1 juli 2016 maakt Stichting Neyenburgh volledig deel uit van de Volkskracht-familie als uitgevende stichting. 
 
Ter introductie van Stichting Neyenburgh in de Rotterdamse samenleving zijn in de zomer van 2018 de Neyenburgh Awards uitgereikt, met als motto: “Stichting Neyenburgh helpt Rotterdammers Rotterdam helpen”.


Neyenburgh Awards - 2018

Voor meer informatie kunt u op onderstaande links klikken:
nieuwsbrief Uitreiking Neyenburgh Awards
Reglement-Neyenburgh-Awards-2018
AD.nl en RTV Rijnmond